Bang om naar een psycholoog te gaan? Probeer een online consult!

Heb je last van gevoelens van eenzaamheid, stress, angst, problemen op werk of school of somberheid? Probeer hier dan met mensen in je naaste omgeving over te praten. Al je gevoelens opkroppen is niet goed voor je mentale welzijn en kan daarnaast ook grote invloed hebben op je leven. Denk aan slechtere prestaties op werk, relatieproblemen of zelfs eetstoornissen. Familie, vrienden en dierbaren bieden je maar al te graag een luisterend oor. Maar, het probleem is dat mensen dit vaak zelf niet zo zijn. Ze hebben het gevoel dat ze mensen enkel tot last zijn met hun gezeur. Uiteraard denkt niemand hier zo over, maar voor iemand met problemen kan dit zeker wel zo voelen.

Probeer eens online therapie

Als jij ook in deze categorie valt en moeite hebt met praten met familie, vrienden en dierbaren zou een gesprek met een psycholoog jou wel eens goed kunnen doen. Echter voelt voor veel mensen dit ook als een stap die ze niet durven nemen. Wat als iemand erachter komt, of ik een bekende tegenkom? Problemen zijn niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Iedereen heeft van tijd tot tijd last van problemen en hulp is essentieel om hier beter en sterker uit te komen. Vind jij ook de stap naar een psycholoog te groot? Dan kan online therapie jou de uitkomst bieden. Gewoon, uit het comfort van je eigen woonkamer.

Wat is online therapie en hoe werkt het?

Het concept online therapie is vrij nieuw. Het is een moderne en unieke oplossing voor mensen die graag het advies van een professional willen, maar niet helemaal naar een psycholoog willen. Een online therapiesessie is vrij simpel; je registreert je online, geheel anoniem. Vervolgens kan je door middel van het intakeformulier jouw probleem/problemen uitleggen en in kaart brengen. Een psycholoog met jarenlange ervaring gaat hier vervolgens zijn of haar blik op werpen en met een passend advies komen. Van het bestuderen van literatuur tot het volgen van een cursus. De uitkomst kan heel erg variëren, er is ten slotte niet één oplossing voor iedereen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *