Buitensporten in populariteit gestegen

sporten buiten

Begin 2020. Ben je dat jaar vol goede moed gaan sporten? Heb je een abonnement op de sportschool genomen en ben je aan de slag gegaan met een dieet? Jaarlijks beginnen veel mensen aan een dieet (meestal als onderdeel van de goede voornemens). In 2020 liep dit echter wat anders. In februari/maart van dat jaar bleek namelijk het coronavirus ons bereikt te hebben. Al snel werden sportscholen tijdelijk gesloten. Daar gaan je goede voornemens… 

Sportscholen gingen weken achter elkaar dicht. Ook buiten (in groepen) sporten werd aan banden gelegd. Wat was het gevolg? Veel mensen zijn zelf (individueel) buiten gaan sporten. De volgende sporten werden dan ook erg populair: 

  • Wandelen 
  • Hardlopen
  • Fietsen 

En waarom ook eigenlijk niet? Sporten in de buitenlucht is erg fijn. Je krijgt frisse lucht binnen en je ziet nog eens wat van je eigen dorp of stad. Dat meer mensen buiten zijn gaan sporten is ook goed terug te zien in de verkoopcijfers. 

Racefiets in trek door corona 

Aan het begin van de corona periode waren (race)fietsen nog volop verkrijgbaar. Deze voorraad is inmiddels echter volledig verdampt. De wachttijden lopen inmiddels dan ook op tot circa een half jaar. 

Enerzijds goed nieuws voor fietshandelaren, hoewel het natuurlijk niet leuk is om ‘nee’ te moeten verkopen. Ben je momenteel op zoek naar een fiets? We raden je aan je zoektocht online te starten. Hier heb je nog kans om racefiets voor een goede prijs te scoren. 
Lukt het je niet een fiets te krijgen? Inmiddels zijn de sportscholen ook weer open. Uiteraard is het slim om vooraf aan je bezoek een coronatest te doen. Dit kun je via het bedrijf How Are You Diagnostics doen. Hier is tevens een PCR test met certificaat beschikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *