Dagbesteding biedt voor veel mensen de uitkomst

Zit een familielid, vriend of dierbare veel thuis omdat hij of zij last heeft van dementie of andere psychische of lichamelijke klachten? Probeer dan eens het idee op te brengen voor een leuke activiteit die past bij de (vroegere) hobby’s van hem of haar. Dagbesteding biedt voor enorm veel mensen erg veel geluk. Door iets te doen wat zij leuk vinden fleuren ze weer helemaal op en zien we ze genieten met volle teugen. Niet iedereen staat hier altijd voor open en veel mensen vinden het eng, maar als je eenmaal over die drempel heen bent zal je zien dat ze nooit meer anders willen.

Het maakt niet uit hoe de dagbesteding eruit moet komen te zien

Niemand is hetzelfde. Niet iedereen vindt koken, knutselen of wandelen leuk. Mensen hebben vaak het idee dat ze bij een dagbesteding een activiteit moeten doen die ze helemaal niet leuk vinden. Uiteraard is niks minder waar. Indien je graag informatie wilt over de verschillende soorten van dagbesteding raden we je aan eens te kijken bij ZorgAccent. Bij ZorgAccent gaan ze in gesprek met jou (of je dierbare) en krijg je een dagbesteding op maat. Ze horen graag waar je passie ligt en wat je hobby’s zijn/waren en proberen hiervoor iets bij jou in de buurt te vinden dat hierop aansluit.

Vele verschillende vormen van dagbesteding

Dagbesteding is er in vele vormen en maten. Of dit nou een stukje wandelen is in de natuur of rustig televisie kijken, we willen dat het voor diegene zo plezierig en fijn mogelijk is. Enkele vormen van dagbesteding die regelmatig verzorgd worden:

  • Dag meehelpen op een zorgboerderij
  • Een wandeling maken door de natuur
  • Helpen met koken
  • Geheugenspelletjes
  • Knutselen en creatief bezig zijn
  • Samen zingen
  • Nieuwe mensen leren kennen en mee praten aan tafel (onder het genot van een kopje koffie of thee en een koekje uiteraard)

De mogelijkheden voor een dagbesteding op maat zijn eindeloos. Leg het idee eens voor aan jouw dierbare en wij weten zeker, de volgende keren wil hij of zij er ook allemaal bij zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *