Hoe werkt manuele therapie?

manuele therapie

Door te beginnen met een intakegesprek en diverse functieonderzoeken uit te voeren verricht met onder andere spier-, coƶrdinatie-, gewrichts testen krijg je een duidelijk beeld van specifieke klachten en de ernst van het probleem. Door alles goed inzichtelijk te hebben kan manuele therapie je van je klachten verhelpen. De manuele therapeut zal een duidelijk behandelplan opstellen om ervoor te zorgen dat je z.s.m. weer je dagelijkse activiteiten kan hervatten.

Wie komen in aanmerking voor manuele therapie?

Manuele therapie kan voor veel mensen enorme voordelen bieden. Sommigen denken dat fysiotherapie voornamelijk bedoeld is voor topatleten. Dit is niet waar. Iedereen die aan het revalideren is, pijnklachten of een blessure heeft kan geholpen worden. Het is daarom nooit verkeerd om een afspraak te maken met een manuele therapeut.

manuele therapie

Wanneer werkt een manuele therapeut het best?

Over het algemeen zijn er een aantal klachten die met manuele therapie goed te verhelpen zijn of de pijnklachten minder kunnen maken. Het gaat in dit geval om;

  • Stramme rug
  • Whiplash
  • Spier blessures en gewrichten
  • Hernia
  • Beperking in je gewrichten 

Een manuele therapeut kan je precies vertellen of het zinvol is om manuele therapie te volgen of niet. Sommige websites bieden zelfs de mogelijkheid om online een check uit te voeren. Uiteraard is het altijd beter om fysiek een afspraak te maken. Sommige therapeuten hebben een specialisatie, dus wellicht is het handig om ervaringen met elkaar te vergelijken voordat je een keus maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *