Ik erger me aan mijn partner

relatie therapie Haarlem

Het verliefde gevoel is na verloop van tijd verdwenen. De vlinders in je buik hebben plaatsgemaakt voor een dieper gevoel van ‘houden van’. Je voelt je met elkaar verbonden en je kan samen de wereld aan. Helaas kan ook dit gevoel verdwijnen. Je ergert je aan je partner. Van het welbekende dopje op de tandpasta tot rondslingerende borden of het afmaken van jouw zinnen. Die irritaties kunnen over van alles gaan. Je zou verwachten dat deze kleine ergernissen geen bedreiging hoeven te zijn voor je relatie. Niets is minder waar. Irritaties over en weer zijn een grote oorzaak van relatieproblemen. Dit soort ergernissen levert veel stress op. Die stress zet je relatie onder druk. Lopen jullie irritaties ook zo op? Aarzel niet om met relatietherapie in Haarlem te starten. Irritaties die maar door blijven sluimeren hopen zich op. Waag de stap naar een relatietherapeut voordat jullie problemen verder uit de hand lopen.

De oorzaak van onze irritaties


Waarom kunnen we niet over onze ergernissen heenstappen en waarom ergeren we ons eigenlijk? Is dat nu echt zo belangrijk die lege wc-rol? Je irritaties hebben vaak een achterliggende oorzaak. Elke keer dat je partner die lege wc-rol laat hangen denk jij aan de vorige keren dat hij of zij dat deed. Het stapelt zich op en je vraagt je af waarom je partner geen rekening met je houdt. Je bent verliefd geworden op die grappige man of die sterke vrouw. Nu erger je je juist aan deze eigenschappen. Waarom kan mijn partner nooit serieus zijn of waarom is mijn vrouw altijd zo koppig? De sterke eigenschappen van iemands karakter hebben ook vaak een keerzijde. Het is de kunst om beide kanten te accepteren. Andersom heb je vaak niet het idee dat je partner zich aan je irriteert. Je wilt je partner niet bewust pijn doen. Je respecteert je partner, maar soms vergeet je in alle drukte je rommel achter je op te ruimen. Het is belangrijk om rekening met elkaar te houden, maar het is ook goed om te beseffen dat je partner niet meteen kwade bedoelingen heeft als jij je ergens aan stoort.

Wat kan relatietherapie in Haarlem voor jullie betekenen?


De relatietherapeut biedt een luisterend oor en vraagt door. Is die lege wc-rol echt het probleem of zit er meer achter? Vaak zijn de irritaties zo hoog opgelopen dat je alleen nog maar heel boos kan worden. Tijdens de relatietherapie leren jullie effectief met elkaar te communiceren. Wat is nu precies het achterliggende probleem? En hoe kaart ik aan dat ik me ergens aan irriteer zonder meteen heel boos te worden? Misschien uiten jullie alleen nog maar kritiek op elkaar. De relatietherapeut leert jullie om ook positieve zaken uit te spreken. En om ergernissen op een vriendelijke manier te bespreken zodat de boodschap ook echt overkomt. Jullie leren elkaar beter te begrijpen. Door meer begrip voor elkaar te hebben wordt het makkelijker om rekening met elkaar te houden. Je leert om sommige dingen los te laten. Niet alles is jouw ergernis waard. Neem vandaag nog contact op met de relatietherapeut in Haarlem. Woon je niet in de buurt van Haarlem? Ook op andere locaties in het land kan je terecht voor relatietherapie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *