Knie problemen gooien roet in het eten

Knie problemen zijn heel vervelend als je er mee te maken krijgt. Vaak treden ze op als je net weer vol goede moed bent begonnen met sporten en bewegen. Je bent misschien wel iets te fanatiek van start gegaan. Een overbelasting van de knie is vaak het gevolg van te snel te veel willen. Begin daarom altijd met een rustige opbouw. Ga niet meteen een half uur hard rennen iedere dag. Begin juist heel rustig, met 1 minuut wandelen en 1 minuut heel rustig joggen. Zorg ook voor goede loopschoenen. Bespaar gerust op je hardloopkleding, maar zorg wel voor goed schoeisel en loop bij voorkeur niet alleen op asfalt.

Andere knie problemen die kunnen optreden

Er zijn veel soorten knie problemen. Overbelasting hebben we al genoemd, maar ook slijtage kan een vervelende gevolgen hebben. In de loop van de jaren slijt het kraakbeen. Dat is volkomen normaal, maar bij sommige mensen gaat het te snel. Dan is soms op den duur een nieuwe knie nodig (een knieprothese), maar andere maatregelen kunnen ook helpen. Denk aan zorgen voor een goed gewicht. Er zijn ook tapetechnieken waarbij mensen minder pijn ervaren in de knie.

Wat moet je doen bij knieklachten

Er zijn voor veel knie problemen goede oplossingen. Blijf dus niet te lang lopen met pijn in je knie. Dat is zonde, want in veel gevallen kan je door snel in actie te komen erger voorkomen. Bij langer durende knieklachten is het dus verstandig om contact op te nemen met je huisarts of fysiotherapeut. Ook bij een plotselinge zwelling is dat een goede reden om naar je huisarts te gaan. Een fysiotherapeut is de specialist op het gebied van bewegen. Knieproblemen zien ze dagelijks. Onder andere met oefeningen, uitleg en training kan de fysiotherapeut helpen om pijn in de knie te verhelpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *