Wat is Colloïdaal zilver precies?

Wat is Colloïdaal zilver

Mensen vragen vaak: wat is colloïdaal zilver precies? In dit artikel geven we je wat informatie over dit middel. Colloïdaal zilver is al langer actief in de geschiedenis als een soort geneesmiddel. In het verleden gebruikte men het vaak als middel om mensen te helpen met het bestrijden van verschillende ontstekingen en infecties. 

Je kunt het dus in principe zien als een medicijn dat dezelfde effecten heeft als antibiotica. Tegenwoordig wordt het medicijn niet meer gebruikt. Het valt namelijk niet meer binnen de richtlijnen van een officieel medicijn. Het wordt nog wel gebruikt, maar in officiële praktijken zal je dit niet meer tegen komen. Het zilverwater heeft namelijk ook wel wat nare kanten en zilver wordt ook niet meer erkend als officiële voedingsstof.

Wat is Colloïdaal zilver

Waarvoor wordt colloïdaal zilver gebruikt

Het bestaat dus voornamelijk uit Nanodeeltjes zilver die rondzweven in water of iets anders vloeibaars. Tegenwoordig is het voornamelijk gebruikt voor zijn antibacteriële werking. Veel mensen prijzen het nog steeds en er wordt af en toe zelfs geroepen dat het gebruikt kan worden om meerdere ziektes af te stoppen. Helaas is dit supplement niet meer officieel erkend als medicijn dus kunnen wij niet zeggen of dit juist is. In de wereld van holistische geneeskunde is dit natuurlijk nog steeds een product dat veel positieve aandacht kan krijgen vanuit die gemeenschap.

Zijn er risico’s aan verbonden?

Het wordt niet meer aanbevolen om dit middeltje inwendig te gebruiken. Er zijn wel voorbeelden van nare afwijkingen en bijwerkingen die je liever niet wilt meemaken. Dat maakt mensen toch nog een beetje sceptisch. Door te veel inwendig gebruik kan je een vervelende huidaandoening krijgen. Bij elk geneesmiddel zullen er wel bijwerkingen zijn die toch wel blijvende schade zou kunnen aanrichten. het is verstandig dat als je een middel gebruikt je dit op een juiste en veilige manier gebruikt. Zo wordt het vooral uitwendig gebruikt. Er wordt gezegd dat dit middel vooral helpt bij bijvoorbeeld acne of het herstellen van andere wondjes op de huid. Het is dus zeker het proberen waard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *